Svartzonker shads .

Snoek les met JOK 010

Svartzonker, van

ABU logo

Een zeer bekende naam in de roofviswereld en dit merk zit onder de paraplu van ABU  , een prachtig product wat naar mijn mening veel te weinig roofvissers mee vissen of het zelfs maar kennen. Door dit kleine stukje wat ik probeer te schrijven hoop ik dat daarna meerdere roof vissers en zeker ook Noorwegenvissers die op de kabeljauw en Heilbot vissen, te stimuleren om met deze prachtige produkten van Svartzonker aan de slag te gaan.Snoek les met JOK 010

Snoek les met JOK 012

Zelf en omdat ik het prefereer vis ik graag met spinners en shads op de snoek ,nog niet lang bezit ik nu ook de snoekenvirus en ben daar meer en meer mij in het aan verdiepen de laatste vier jaar . Als ik het eerder had geweten dat snoeken /Roofvissen zo leuk was dan had luc Coppens zeker een paar boten minder in de wacht gesleept (grapke Luc)
Afijn terug to the point , het vissen met de shads en omdat ik dit gewend ben vanuit het zeevissen vind ik erg intressant en geweldig want de aanbeten op dat zachte rubber is dan ook fenominaal. MC pike zo heet het rubber van ABU Svarzonker was ik al mee aan de slag gegaan , maar kreeg niet de juiste slag er in en ook niet de juiste aktie van wat ik deed verwachten wat me onzeker maakte.Svartzonker

Het werd dus tijd dat ik hulp ging zoeken want wil graag andere mensen ook aan het vissen krijgen met deze prachtige shads.Snoek les met JOK 007

Opeens kwam ik iemand tegen die ik al wat kende van smoelenboek en wist dat deze kerel enkel deed vissen met grote stukken drijf hout , hard plastic emmers en zacht rubberen staven en als ik bedoel groot dan is dat ook groot. Jok Slootweg heet deze kerel een reuze gozert en woont in Brielle dus niet te ver weg van mijn hut in Zierikzee.

Zondag 15 Januarie stond in onze agenda en al weken van te voren gepland om samen eens aan de slag te gaan met dit rubber en alles er rondheen. Hatseflats de kale vroeg deze ochtend van onder zijn Zeeuwse lappen gekropen omstreeks 06.30 uur , bakkie doen en een schaal Brinta met wat suiker voor wat meer vispower in de mik en hup met de bus op weg naar Brielle waar Jok met een bak koffie al op me deed wachten. Eenmaal aangekomen stond Jok al in de deurgang, welkom kale ga zitten dan ga ik ff een bakkie inschenken. Al snel merkte ik dat het met deze kerel wel goed zat de klik was er voor mij meteen, weet niet of hij dat had want ik lulde meteen voor drie en dan al zo vroeg in de morgen. Even later kwam er nog een bekende van ons samen bij namelijk Jaap Oostdijk die een paar uurtjes ook graag mee wilde.

Svartzonker 1

Snoek les met JOK 024

Koffie was na enige tijd op en meteen zijn we op weg gegaan , Jok was meteen de navigatie miep en riep met zijn zachte G accent , links reghhhhts en stoppen .Kan zo aan de slag bij Tom Tom en een bandje inspreken denk zeer erotiche voor vele vrouwen en mannen hahaha. Al heel snel was het Jaap die met een plug de eerste groenjas deed vangen , de lucht was meteen geklaard en de trend was gezet. De kale was bezig met die grote rubber dingen en Jok legde me uit van hoe en wat en waar ik op moest letten. Niet lang daarna had ik meteen al een volger die net voor de kant dacht en mijn wartel al in de top zat, fuck you kale dit is rubber en geen vis mazzel. Maakte mij niets uit want mijn vetrouwen was opeens met 100% gegroeid , wat ik in eerste instantie niet niet had omdat ik het niet goed begreep en de aktie niet naar mijn zin is en maakte me onzeker dus kansloos tijdens het vissen.Want je moet vertrouwen hebben in waarmee je bezig bent de rest gaat dan vanzelf.

Snoek les met JOK 021Snoek les met JOK 023

 

De dag passeerde zo snel en we hadden al mooie snoeken op de kant , mooie aanbeten gehad en zeker een aantal gemist. Zelf nijp ik altijd mijn weerhaken plat want ik wil niet dat deze prachtige dieren door mij toedoen beschadig worden waar ik enorm van zou balen. Doordat de waterstand in de polders laag stond omdat men aan het spuien was stroomde het wat en de snoek soms vanaf de bodem gewoon deed aan zetten om uit het water te springen, gaaf gezicht maar kost je dan wel zonder weerhaken wat vis, want schuddend en stotend gooiden ze mijn rubber staaf  zo af en toe uit hun gewapende bek en geweldig om te zien. Liever dat dan een zwaar gehavende snoek is mijn motto.Snoek les met JOK 027Snoek les met JOK 015

Enne ff tippie dit was hem

Svartzonker-McPike-Jig-25-cm-2-Pack

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>