Lady’s and Gentleman, I got him.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lady’s,s and Gentleman, i got him !!!!!

Guur weer, veel wind en af en toe een zonnetje was dit weekend een teisterend scenario wat de reden voor vele visser was om dan toch binnen te blijven . Je moet een beetje el locco zijn om dan toch buiten te zijn om te gaan vissen en bij die groep behoort nu eenmaal de kale en zaligmakend was dat ik gelukkig niet alleen was. Ook Adrie Donkers en Adriaan Donkers ook wel Bassie en Adriaan genoemd waren vandaag van de partij en gingen met de kale op pad net als vorig jaar , we hadden al heel lang geleden deze data geprikt en afgelopen vrijdag specifiek alles geregeld, onder het motto weer of geen weer we gaan vissen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

09.00 uur eenmaal op de eerste stek te zijn aangekomen (nieuwe stek)  de hengels werden gereed gemaakt. Allen visten we met de ABU hengels en wel de kale met de oude vertrouwde en de eerste Zilveren Rocksweeper en de Donkers clan met de nieuwe ABU Veracity spin 12 t/m 32 gram en 2,48 m een juweel van een hengel ook voor de zeebaars vissers etc etc ff een strakke hint . Als molen hadden de mannen de Penn Battle 2000 en de kale de oude ABU Revo 2000 waar ik al jaren mee vis

ff op de hengels terug te komen, de Donkers clan waren nat van gezien deze ABU hengel want na een dag vissen en deze stallion weten te mennen op de juiste manier gaf hun de juiste strakke daad.  top gedaan makkers.

Het snoekvissen ambieer (nou ambieer moet nog veel leren !)  nu een kleine 4 jaar en ben ik samen begonnen en hij heeft mij het snoek virus bezorgt namelijk de oud Directeur van Pure fishing Leo de jong, voor velen een zeer bekende man binnen de hengelsport. En gelukkig tot op heden vis ik nog regelmatig met deze goede vriend en samen met Piet op snoek en met zo veel plezier. Na een kwartier aan gereed maken van de materialen en het juiste textiel te hebben aangetrokken gingen we dan toch aan de slag. Met zijn drieën op een kant en we visten systematische in een waaier alles af zodat we zo min mogelijk vis konden missen. Ook visten we allen verschillend de een met een shad de ander met een spinner en weer de ander met een bontje zoals de ABU Harry killer. Na ongeveer 20 minuten kreeg de kale zelf een geweldige aanbeet zo net onder de kant op de Harry killer, mooie aanbeet mooie dril maar alles was maar ff want de vis draaide zich uit de dreg weg want deze is zonder weerhaken, want ik vis zonder weerhaken om zo min mogelijk de vis te beschadigen en makkelijk te onthaken. Natuurlijk nadat de vis de kale te slim af was, moest ik ff afstomen en daarna weer doorgaan het hoort er gewoon bij. Na lang gooien op een plaats met zijn drieën en het wisselen van kustaas tussen tijds op deze zelfde stek was het nu tijd om verder te gaan en wat ik aan de clan doorgaf. Bassie (Adriaan) liep meteen mee op, maar Adrie bleef gewoon op dezelfde plaats staan. Zeeuwen ze zijn zo eigenwijs maarrrrr die eigenwijsheid is merendeel een statement met de achterliggende gedacht van Luctor et Emergo ik zal en moet hier een Snoek vangen. Nou die gedachte was van Adrie dan ook perfect en Bhammmmm, ik zag de aanbeet op te top van zijn ABU Veracity  ,een heel prachtige dril van een hele mooie snoekmans met daarbij het geweldige beeld van een hengel curf wat Bassie en ik konden waarnemen. Een dikke 88er konden we landen en daarna op de gevoelige plaat zetten, u zult zien dat ik wat heb afgedekt heb op de foto’s . Dit om stekken pezers te voorkomen. Weet ook dat veel vissers uit andere landen, deze prachtige dieren opeten en de kale dit echt niet prettig vind. Dus sorry vissers , maar de echte sportvissers zullen me zeker begrijpen.P1010695

Eenmaal op deze stek verder te hebben gevist en zeker het parcours 100 meter verder waren. Was ik al een tijdje aan het gooien en opeens Bhammm en meteen weer los ?><%$#@! . Meteen weer ingooien maar niets de tweede keer inwerpen over de zelfde plek inhalen weer niets en besloot ik van aas te wisselen en deed nu weer eens de oud vertrouwde LdeJ spinner op eerlijk is eerlijk. Alsof het zo moest zijn nadat de spinner viel en ik begon te draaien zag ik achter de spinner en zeker 4 meter er achter deze spinner een bult van water oprijzen . Deze bult ging razend snel achter de spinner aan en kwam dichter en dichter en de kale durfde haast niet meer te kijken en toen gebeurde het.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een Explosie op de top van de ABU Rocksweeper was niet te geloven , meters Nanofil 15/100 werd er van de ABU Revo spoel afgenomen wat een power dacht ik. Dit moest hem zijn dit moest hem worden de kale kreeg een brok in zijn keel, zou deze na vier jaar jagen in de polder mijn eerste meter snoek zijn ????

Na een dril van ongeveer 15 minuten was het dan zover de dame liet zich zien, mijn gedachte was meteen, wat een lekker wijf en wat is ze lekker rond. Adrie Donkers gilde meteen, kale dit is um je eerste meter , maar ik kon het dan toch nog niet echt geloven, eerst meten dacht ik.Adrie stond klaar om te scheppen met het Berkley rubberen net en moest zelfs schudden om dit prachtige gevulde en getekende lichaam van deze dame in het rubberen net te laten glijden. Wat een vis man geweldig, wat was ze mooi en Adrie Pakte meteen de meet lint de spinner was meteen al uit haar bek . Yes het verlossende beeld en signaal ze was 1,02 m en de kale had een brok in zijn keel. Het is me gelukt na vier jaar eindelijk dan toch een meter snoek geweldig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we foto,s hadden genomen en we haar voorzichtig in hetw ater terug deden glijden, keek ze nog een keer om en knip oogde naar mij pfffff lekker ding. Tegelijker tijd gebon de wind harer en harder te blazen en wat voor ons heel vervelend ging worden en guur. Daarna nog verschillende stekken aangedaan en nog wat vissen gemist. Het was ontzettend hard werken deze dag, maar was een geslaagde dag en na afloop nog ff een Glühwein en een amandel staaf om het gezellig aftesluiten.

 

Dank Adrie en Adiaan Donkers van Zuiderduin HSP was weer toppie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>